Nóż składany Boker Magnum Miyu
Składany nóż, który sprawdzi się zarówno w zastosowaniach typowo outdoorowych, jak i podczas codziennego użytku (EDC). Głownię o profilu drop point wykonano z stali nierdzewnej 440A. Otwarcie ostrza ułatwia flipper oraz łożyskowana oś główna noża.
Na rękojeść o ergonomicznym kształcie składają się okładziny wykonane z kompozytu szklano-epoksydowego G10. Antypoślizgowa faktura zapewnia lepszy chwyt, nawet jeśli dłoń jest mokra lub zabrudzona. W pozycji otwartej głownia blokowana jest za pomocą blokady liner lock, która charakteryzuje się dużą wytrzymałością i stabilnością.
Dane techniczne
Stal: 440A
Długość głowni: 102 mm
Grubość głowni: 3,3 mm
Ostrze: gładkie
Rękojeść: G10
Blokada: liner lock
Długość całkowita: 236 mm
Waga: 128 g
Producent: Boker, Niemcy

Militaria.pl jest dealerem premium marki Boker.
Boker to niemiecka marka nożownicza z tradycją sięgającą XVII wieku, znana z charakterystycznego logo z kasztanowcem -„Tree Brand”. Już w 1830 roku firma produkowała aż 2000 szabel tygodniowo, które trafiały na europejskie pola bitew. W XIX wieku rozszerzyła działalność na USA, Kanadę i Meksyk, tworząc rozpoznawalne filie. Dziś główna fabryka w Solingen specjalizuje się w ręcznie wykonywanych nożach kolekcjonerskich i użytkowych, także ze stali odzyskanej z historycznych obiektów, jak pancernik Tirpitz. Marka oferuje cztery linie: Boker Manufaktur Solingen, Boker Plus, Magnum i Arbolito. Produkty Boker są cenione przez kolekcjonerów, służby mundurowe i kucharzy na całym świecie.
Typ noża | Składany |
---|---|
Styl | Ogólnoużytkowy |
Długość głowni | 102 mm |
Grubość głowni | 3.3 mm |
Profil głowni | Drop-point |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Odporność na stępienie | Średnia |
Odporność na korozję | Bardzo dobra |
Typ blokady | Liner Lock |
Długość całkowita | 236 mm |
Stal ostrza | 440A |
Sposób otwierania | Flipper |
Materiał rękojeści | Laminat G10 |
Klips do noszenia | Tak |
Kabura w komplecie | Nie |
Waga | 128 g |
EAN | 4045011194634 |
Kod producenta | 01SC060 |
Producent | Boker |
EAN |