Żywność konserwowana Ed Red - Klopsiki w sosie grzybowym 400 g
Konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji zwierająca wieprzowe pulpety w sosie z pieczarek i podgrzybków. Konserwy firmy Ed Red zawierają dania restauracyjne, przygotowane przez kucharzy wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. Doskonale nadają się jako źródło pożywienia w czasie dłuższych wypraw górskich lub biwakowania.
Skład: woda, mięso wieprzowe 25%, marchew, pieczarki 4,5%, białko sojowe*, bułka tarta (mąka pszenna*, sól, drożdże), mąka pszenna*, skrobia kukurydziana, bulion grzybowy, sól, przyprawy, czosnek, cebula, podgrzybek suszony, olej rzepakowy, pietruszka nać, seler*.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- tłuszcz - 6,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,2 g
- węglowodany - 6 g, w tym cukry - 1,1 g
- białko - 4 g
- sól - 1,1 g
Dane techniczne
Wartość energetyczna: kcal/100g - 95; kJ/100g - 394
Waga netto: 400 g
Producent: Ed Red, Polska
Typ żywności | Konserwa |
---|---|
Waga netto | 400 g |
Wartość energetyczna (kJ) | 394 kJ/100 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 95 kcal/100 g |
Wartość energetyczna produktu (kJ) | 1576 kJ |
Wartość energetyczna produktu (kcal) | 380 kcal |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
Białko | 4,0 g/100 g |
Tłuszcze | 6,3 g/100 g |
Węglowodany | 6,0 g/100 g |
Cukry | 1,1 g/100 g |
Sól | 1,1 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g/100 g |
Rodzaj dania | Mięsne |
EAN | 5904083584349 |
Producent | Ed Red |
Data ważności | 2027-04-01 |
EAN |