Baton liofilizowany Arpol FRUPP - jabłkowy 10 g - 4 szt.
Baton liofilizowany Arpol FRUPP - jabłkowy 10 g - 4 szt.
Zestaw 4 batonów o smaku jabłkowym, stanowiących pożywną i smaczną przekąskę, będąc jednocześnie źródłem energii oraz zdrowszą opcją w porównaniu do tradycyjnych słodyczy. Produkt sprawdza się jako uzupełnienie codziennej diety, a dzięki temu, że nie wymaga przechowywania w lodówce, łatwo zabrać go ze sobą w podróż, na ryby czy górską wędrówkę.
Liofilizacja
Liofilizacja jest procesem próżniowej dehydracji produktów spożywczych przy bardzo niskich temperaturach (-50 st. C). Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii produkcji żywność liofilizowana jest pełnowartościowym, pełnokalorycznym posiłkiem, kompletnym pod każdym względem, spełnia przy tym wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu różnego rodzaju sportów ekstremalnych jak wspinanie, turystyka wysokogórska, żeglarstwo, turystyka kwalifikowana zarówno letnia, jak i zimowa. Jest używana przez polarników, podróżników, sportowców wyczynowych, na różnych wyprawach czy obozach.
Składniki
Jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- wartość energetyczna 1423 kJ/388 kcal
- tłuszcz 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- węglowodany 69 g, w tym cukry 51 g
- błonnik 28 g
- białko 0,7 g
- sól 0,02 g (naturalnie występujący sód)
Typ żywności | Przekąska |
---|---|
Waga netto | 4x10 g |
Wartość energetyczna (kJ) | 1423 kJ/100 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 388 kcal/100 g |
Wartość energetyczna produktu (kJ) | 568 kJ |
Wartość energetyczna produktu (kcal) | 156 kcal |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
Białko | 0,7 g/100 g |
Tłuszcze | 0,2 g/100 g |
Węglowodany | 69 g/100 g |
Cukry | 51 g/100 g |
Sól | 0,002 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g/100 g |
Rodzaj dania | Wegańskie |
EAN | ZESTAWARPOL005 |
Producent | ARPOL |
EAN |