Żywność konserwowana Moya Pucha Dziki Dzik - dziczyzna w winie i grzybach 300 g
Produkowana w Polsce w 100% z naturalnych składników konserwa rzemieślnicza Dziki Dzik. Wyselekcjonowane kawałki łopatki z dzika zostały zamarynowane w czerwonym winie z domieszką przypraw i ziół. Wyrazistość smaku podkreśla dodatek grzybów leśnych.
Puszka zawiera danie restauracyjne. Zależnie od okoliczności zawartość może zostać podgrzana jeszcze przed otwarciem w kąpieli wodnej lub ognisku albo już po wyjęciu z opakowania w garnku bądź mikrofalówce. Zapewnia szybki dostęp do wysokiej jakości żywności w różnych warunkach.
Produkt poddany procesowi sterylizacji.
Dane techniczne
Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna: 174 kcal,
- białko: 14,6 g,
- węglowodany: 2,2 g, w tym cukry: 0,5 g,
- tłuszcz: 10,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g,
- sól: 1,3 g.
Skład:
- łopatka z dzika 70%,
- marchewka,
- czerwone wino
- mieszanka grzybów leśnych,
- koncentrat pomidorowy,
- świeży rozmaryn,
- jałowiec,
- skrobia ziemniaczana,
- masło klarowane,
- przyprawy.
Waga netto: 300 g
Producent: Moya Pucha, Polska
Typ żywności | Konserwa |
---|---|
Waga netto | 300 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 147 kcal/100 g |
Białko | 14,6 g/100 g |
Tłuszcze | 10,4 g/100 g |
Węglowodany | 2,2 g/100 g |
Cukry | 0,5 g/100 g |
Sól | 1,3 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5 g/100 g |
Rodzaj dania | Mięsne |
EAN | 5904013067386 |
Producent | Moya Pucha |
Data ważności | 2027-06-01 |
EAN |