Żywność liofilizowana LYOFOOD Strogonow 500 g
Żywność liofilizowana LYOFOOD Strogonow 500 g
Strogonow z makaronem to pełnowartościowy, mięsny posiłek dla fanów smacznego, sycącego jedzenia. Podobnie jak w przypadku wszystkich posiłków firmy LYOFOOD, przygotowanie jest niezwykle szybkie i bardzo proste.
Liofilizacja
Liofilizacja jest procesem próżniowej dehydracji produktów spożywczych przy bardzo niskich temperaturach (-50 st. C). Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii produkcji żywność liofilizowana jest pełnowartościowym, pełnokalorycznym posiłkiem, kompletnym pod każdym względem, spełnia przy tym wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu różnego rodzaju sportów ekstremalnych jak wspinanie, turystyka wysokogórska, żeglarstwo, turystyka kwalifikowana zarówno letnia, jak i zimowa. Jest używana przez polarników, podróżników, sportowców wyczynowych, na różnych wyprawach czy obozach.
Składniki
Makaron 44% ( semolina z pszenicy), mięso wołowe 26% (słupki), pieczarki 8%, cebula 5%, papryka czerwona, mąka pszenna, ogórek kiszony, sól, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, musztarda (gorczyca, ocet spirytusowy, sól, cukier, kurkuma), papryka słodka, pieprz.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- tłuszcz - 6,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,5 g
- węglowodany - 46 g, w tym cukry - 5,7 g
- błonnik - 8,7 g
- białko - 32 g
- sól - 2,9 g
Dane techniczne
Wartość energetyczna: kcal/100 g - 386 kcal, kJ/100 g - 1630 kJ
Waga: 152 g (500 g po wlaniu wody)
Producent: LYOFOOD, Polska
Typ żywności | Liofilizat |
---|---|
Waga netto | 152 g |
Wartość energetyczna (kJ) | 1630 kJ/100 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 386 kcal/100 g |
Wartość energetyczna produktu (kJ) | 1988 kJ |
Wartość energetyczna produktu (kcal) | 471 kcal |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
Białko | 32 g/100 g |
Tłuszcze | 6,4 g/100 g |
Węglowodany | 46 g/100 g |
Cukry | 5,7 g/100 g |
Sól | 2,9 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g/100 g |
Rodzaj dania | Mięsne |
EAN | 5906122901308 |
Kod producenta | KE-D06M-AA02 |
Producent | LYOFOOD |
Data ważności | 2030-01-01 |
EAN |