Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie" cz. 1 - Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Książka będąca narzędziem przetrwania. Co zjeść w lesie? Jak przyrządzić to, co oferuje nam natura - piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni? Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają!
Książka zawiera:
- prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami),
- przepisy kulinarne,
- poradnik jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny),
- opis gatunków drzew – jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie itd.),
- filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, udostępnione dzięki uprzejmości serwisu lesne-rzemioslo.pl,
- linijkę calową i centymetrową.
Książka w polskiej wersji językowej.
Dane techniczne
Autorzy: Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
Okładka: miękka
Wymiary: 115 x 190 mm
Ilość stron: 160
Wydawnictwo: Pascal
EAN | 9788381036511 |
---|---|
Producent | Pascal |
EAN |