Ogromna ilość tematów, niespodziewałem się tak dużej dawki wiedzy z tak małej a jednak z wielką ilością stron - książki. Do wielu tematów będę wracał, szczególnie z zajęć praktycznych
|
Książka będąca narzędziem przetrwania. Co zjeść w lesie? Jak przyrządzić to, co oferuje nam natura - piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni? Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają!
Książka zawiera:
- przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych, leśnych, bagiennych,
- prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie),
- techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki,
- filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR udostępnione dzięki uprzejmości serwisu lesne-rzemioslo.pl,
- sól, linijkę calową i centymetrową.
Książka w polskiej wersji językowej.
Dane techniczne
Autorzy: Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
Okładka: miękka
Wymiary: 115 x 190 mm
Ilość stron: 160
Wydawnictwo: Pascal
| Język wydania | polski |
|---|---|
| Liczba stron | 160 |
| Rok wydania | 2020 |
| Okładka | miękka |
| Wymiary | 115 x 190 mm |
| EAN | 9788381030915 |
| Producent | Pascal |
| EAN |
Ogromna ilość tematów, niespodziewałem się tak dużej dawki wiedzy z tak małej a jednak z wielką ilością stron - książki. Do wielu tematów będę wracał, szczególnie z zajęć praktycznych
Jak dla mnie to obowiązkowa pozycja na początek przygotowań w razie W. Dużo treści merytorycznych przekazanych w przystępny dla przeciętnego Kowalskiego sposób. Zdecydowanie polecam, lepiej mieć taką pozycje i znać jej treść przede wszystkim.
Bardzo fajna książka. Małe, kieszonkowe wymiary. Przydatne praktyczne porady survivalowe. Idealna dla początkujących. Od razu polecam kupić drugą część.
Dobra tak jak pierwsza część.
Im więcej wiesz, tym niej nosisz do lasu. Takie jest powiedzenie i w 100% się z tym zgadzam. Jeśli jednak nic nie wiesz i chciałbyś odchudzić swój plecak to polecam ;)
tak samo jak część 1, fajna i prosta do przeczytania i jest fajnym uzupełnieniem
Super książka. Polecam.
Ciekawe pomysły na gotowanie na łonie natury:)
Świetna książka można się sporo dowiedzieć
Książka OK.Polecam
Ciąg dalszy poradnika człowieka pierwotnego. Jak zrobić gliniany piec, patelnię, wędzarnię, mąkę z korzonków inie tylko. Dla zapaleńców
W porządku, kilka ciekawych przepisów
Ciekawa książka, dla. Miłośników kuchni w terenie polecam.
Treściwa książka na rozpalaniu ognia oraz gotowania nad nim.
Jeżeli ktoś zastanawiał się jak przyrządzić proste dania w terenie, to właśnie znalazł książkę, której szukał ;) Polecam.
Brak opinii