Żywność konserwowana Marlej - indyk plus jagnięcina 300 g
Konserwa mięsna wytwarzana tradycyjnymi metodami przez polskiego producenta konserw Marlej. W procesie przygotowywania mięsa użyto naturalnych przypraw i dodatków.
Produkt nadaje się do długotrwałego przechowywania, nie tracąc przy tym właściwości odżywczych i smakowych. Konserwa może być spożywana zarówno po podgrzaniu, jak i na zimno. Dzięki wysokiej kaloryczności doskonale nadaje się jako źródło pożywienia w czasie dłuższych wypraw górskich lub biwakowania. Produkt należy przechowywać w temperaturze od 5 st. C do 25 st. C.
Składniki: mięso indycze ~70%, mięso jagnięce ~30%, sól i przyprawy naturalne
Produkt nie zawiera glutenu.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Kalorie: 310 kcal
Węglowodany: 4,2 g, w tym cukry 3,3 g
Tłuszcz: 2,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: 8,6 g
Sól: 1,8 g
Waga: 300 g
Producent: Marlej, Polska
Typ żywności | Konserwa |
---|---|
Waga netto | 300 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 310 kcal/100 g |
Wartość energetyczna produktu (kcal) | 930 kcal |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
Białko | 8,6 g/100 g |
Tłuszcze | 2,8 g/100 g |
Węglowodany | 4,2 g/100 g |
Cukry | 1,2 g/100 g |
Sól | 1,8 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g/100 g |
Rodzaj dania | Mięsne |
EAN | 5906598603201 |
Kod producenta | E308-7598A |
Producent | Marlej |
Data ważności | 2026-09-01 |
EAN |