Bardzo ciekawa pozycja, gdzie wędzenie jest potraktowane jako szeroki temat. Jest wiele interesujących przepisów i porad. Tę książkę należy właśnie traktować jak poradnik i czerpać tę wiedzę w miarę potrzeb. Polecam i smacznego.
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.
W książce znajdziecie przepisy na wędzone przysmaki, poznacie różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiecie się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.
Książka w polskiej wersji językowej.
Dane techniczne
Autor: Anderson Warren R.
Rok wydania: 2022
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256
Format: 235 x 160 mm
Wydawnictwo: Vesper
| Język wydania | polski |
|---|---|
| Liczba stron | 256 |
| Rok wydania | 2022 |
| Okładka | miękka |
| Wymiary | 235 x 160 mm |
| EAN | 9788381516136 |
| Producent | Wydawnictwo RM |
| EAN |
Opinie ze zdjęciami
Liczba opinii: 1
Brak opinii