Nóż idealnie naostrzony przyszedł. Dobrze leży w dłoni. Świetny do cięcia warzyw jak i mięsa. Przesyłka błyskawicznie wysłana po złożeniu zamówienia. Towar wręcz perfekcyjnie spakowany. Nie narażony na żadne uszkodzenia. Sprzedający, godny polecenia.
Nóż do steków Samura Harakiri
Nóż kuchenny przeznaczony do steków wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8 o twardości 58 HRC i wysokiej odporności na korozję. Częściowo ząbkowane ostrze ułatwia rozcinanie twardszych włókien, co przekłada się na wygodniejsze i lżejsze krojenie mięsa bez konieczności używania dużej siły.
Stal nierdzewna AUS-8
Głownię noża wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8 będącej odpowiednikiem stali typu 440. Charakteryzuje się ona wysoką odpornością na korozję oraz zadowalającym trzymaniem ostrości. Stal zahartowano do poziomu 58 HRC, co zwiększyło jej twardość i odporność na stępienie.
Rękojeść z wytrzymałego tworzywa
Ergonomiczna rękojeść została wykonana z tworzywa ABS, które gwarantuje pewny chwyt i jest odporne na wodę oraz działanie detergentów. Materiał rękojeści nie wymaga dodatkowej konserwacji.
Najważniejsze cechy
- głownia o długości 110 mm
- częściowo ząbkowane ostrze ułatwiające krojenie mięsa
- wykonany ze stali nierdzewnej AUS-8 o twardości 58 HRC
- ergonomiczna rękojeść z tworzywa ABS
- niska waga 65 g
| Typ noża | Z głownią stałą |
|---|---|
| Styl | Kuchenny |
| Długość głowni | 110 mm |
| Profil głowni | Straight Back |
| Rodzaj ostrza | Częściowo ząbkowane |
| Odporność na stępienie | Dobra |
| Odporność na korozję | Bardzo dobra |
| Typ blokady | Ostrze stałe |
| Długość całkowita | 219 mm |
| Stal ostrza | AUS-8 |
| Sposób otwierania | Ostrze stałe |
| Materiał rękojeści | ABS |
| Klips do noszenia | Nie |
| Kabura w komplecie | Nie |
| Waga | 65 g |
| EAN | 4751029328304 |
| Kod producenta | SHR.0031B |
| Producent | Samura |
| EAN |
Opinie ze zdjęciami
Liczba opinii: 1
Brak opinii