Nóż do steków Samura Harakiri
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Nóż do steków Samura Harakiri
Nóż kuchenny przeznaczony do steków wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8 o twardości 58 HRC i wysokiej odporności na korozję. Częściowo ząbkowane ostrze ułatwia rozcinanie twardszych włókien, co przekłada się na wygodniejsze i lżejsze krojenie mięsa bez konieczności używania dużej siły.
Stal nierdzewna AUS-8
Głownię noża wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8 będącej odpowiednikiem stali typu 440. Charakteryzuje się ona wysoką odpornością na korozję oraz zadowalającym trzymaniem ostrości. Stal zahartowano do poziomu 58 HRC, co zwiększyło jej twardość i odporność na stępienie.
Rękojeść z wytrzymałego tworzywa
Ergonomiczna rękojeść została wykonana z tworzywa ABS, które gwarantuje pewny chwyt i jest odporne na wodę oraz działanie detergentów. Materiał rękojeści nie wymaga dodatkowej konserwacji.
Najważniejsze cechy
- głownia o długości 110 mm
- częściowo ząbkowane ostrze ułatwiające krojenie mięsa
- wykonany ze stali nierdzewnej AUS-8 o twardości 58 HRC
- ergonomiczna rękojeść z tworzywa ABS
- niska waga 65 g
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 110 mm |
Profil głowni | Straight Back |
Rodzaj ostrza | Częściowo ząbkowane |
Odporność na stępienie | Dobra |
Odporność na korozję | Bardzo dobra |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Długość całkowita | 219 mm |
Stal ostrza | AUS-8 |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | ABS |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Waga | 65 g |
EAN | 4751029328304 |
Kod producenta | SHR.0031B |
Producent | Samura |
EAN |