Nóż kuchenny Fissman Tsukahara Bokuden do filetowania 18 cm
Model Fissman Tsukahara Bokuden charakteryzuje się długim i cienkim ostrzem ułatwiającym dokładne i równe krojenie.
HARTOWANA STAL NIERDZEWNA AUS-8
Głownię noża wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8 o twardości 58 HRC. Stal ta charakteryzuje się wysoką odpornością na korozję, a dzięki hartowaniu ostrze jest bardziej odporne na stępienie i zużycie.
RĘKOJEŚĆ Z LAMINATU G10
Rękojeść noża w tradycyjnym stylu japońskim została wykonana z wytrzymałego laminatu G10. Materiał zapewnia pewny chwyt zwiększający wygodę i precyzje krojenia, a także jest odporny na działanie wilgoci i nie wymaga dodatkowej pielęgnacji.
najważniejsze cechy
- hartowana stal nierdzewna AUS-8 o twardości 58 HRC
- rękojeść z odpornego laminatu G10
- młotkowana głownia zapobiega nadmiernemu przyklejaniu się żywności
- cienkie i elastyczne ostrze
| Typ noża | Z głownią stałą |
|---|---|
| Styl | Kuchenny |
| Długość głowni | 180 mm |
| Profil głowni | Inne |
| Rodzaj ostrza | Gładkie |
| Odporność na stępienie | Dobra |
| Odporność na korozję | Bardzo dobra |
| Typ blokady | Ostrze stałe |
| Długość całkowita | 320 mm |
| Stal ostrza | AUS-8 |
| Sposób otwierania | Ostrze stałe |
| Materiał rękojeści | Laminat G10 |
| Klips do noszenia | Nie |
| Kabura w komplecie | Nie |
| Waga | 178 g |
| EAN | 4895204125552 |
| Kod producenta | 03FM2555 |
| Producent | Fissman |
| EAN |