Nóż kuchenny Samura Harakiri - do masła
Nóż do masła Samura Harakiri
Nóż do masła wykonany z wytrzymałej stali nierdzewnej AUS-8 hartowanej do twardości 58 HRC. Dzięki odpowiedniemu profilowy i wymiarom zapewnia wygodę użytkowania, a wyżłobienia na głowni zmniejszają efekt przyklejania się masła do noża.
Stal nierdzewna AUS-8
Głownię noża wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8 będącej odpowiednikiem stali typu 440. Charakteryzuje się ona wysoką odpornością na korozję oraz zadowalającym trzymaniem ostrości. Stal zahartowano do poziomu 58 HRC, co zwiększyło jej twardość i odporność na stępienie.
Rękojeść z wytrzymałego tworzywa
Ergonomiczna rękojeść została wykonana z tworzywa ABS, które gwarantuje pewny chwyt i jest odporne na wodę oraz działanie detergentów. Materiał rękojeści nie wymaga dodatkowej konserwacji.
Najważniejsze cechy
- głownia o długości 96 mm
- wykonany ze stali nierdzewnej AUS-8 o twardości 58 HRC
- ergonomiczna rękojeść z tworzywa ABS
- niska waga 50 g
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 96 mm |
Profil głowni | Sheepsfoot |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | AUS-8 |
Odporność na stępienie | Dobra |
Odporność na korozję | Bardzo dobra |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Długość całkowita | 208 mm |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | ABS |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Waga | 50 g |
EAN | 4751029323484 |
Kod producenta | SHR.0015B |
Producent | Samura |
EAN |