Nóż Sanrenmu S611BK - Black
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Nóż Sanrenmu S611BK - Black
Nóż o konstrukcji Full Tang i łącznej długości 196 mm. Głownia o długości 95 mm i profilu Drop-Point wykonana została ze stali nierdzewnej 8Cr13MoV, która charakteryzuje się odpornością na korozję. Okładziny rękojeści wykonano z lekkiego i wytrzymałego laminatu G10. Do zestawu dołączona została kabura z odpornego na uszkodzenia Kydexu.
Klinga Drop-Point
Głownia o profilu Drop-Point została wykonana ze stali nierdzewnej 8Cr13MoV, charakteryzuje się ona wysoką odpornością na korozję. Ostrze wyprowadzono szlifem płaskim, co zapewnia dobre właściwości tnące. Głownia została wykończona metodą satynowania. Na grzbiecie głowni umieszczono jimping (karbowanie), który pozwala na pewne oparcie kciuka i zwiększenie kontroli nad ostrzem w trakcie prowadzenia cięć.
Okładziny z laminatu G10, kabura z kydexu
Rękojeść tworzą przykręcone do trzpienia okładziny o ergonomicznym kształcie, które zostały wykonane z wytrzymałego laminatu szklano-epoksydowego G10. Na końcu rękojeści umieszczono otwór tzw. lanyard hole, umożliwiający przeplecenie linki zabezpieczającej.
Kabura z Kydexu
W zestawie znajduje się sztywna kabura wykonana z lekkiego i odpornego na uszkodzenia Kydexu. Otwory i przelotki umieszczone na każdej stronie kabury umożliwiają multipozycyjne mocowanie do ekwipunku.
najważniejsze cechy
- stal 8Cr13MoV
- wykończenie głowni metodą satynowania
- rękojeść z laminatu G10
- głownia o profilu Drop-Point
- kabura z Kydexu
- lanyard hole
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Ogólnoużytkowy |
Długość głowni | 95 mm |
Grubość głowni | 3,1 mm |
Profil głowni | Drop-point |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Odporność na stępienie | Średnia |
Odporność na korozję | Dobra |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Długość całkowita | 196 mm |
Stal ostrza | 8Cr13MoV |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Laminat G10 |
Kabura w komplecie | Tak |
Waga | 124 g |
EAN | TYMEANSANR1240 |
Kod producenta | S611BK |
Producent | Sanrenmu |
EAN |