Nóż szefa kuchni Fissman Fujiwara 21 cm - Black
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Solidny nóż kuchenny łączący precyzję z nowoczesną technologią. Głownię wykonano z wytrzymałej stali AUS-6 zahartowanej do twardości 57 HRC. Zastosowany surowiec charakteryzuje się świetną odpornością na korozję oraz bardzo dobrą twardością, co umożliwia skuteczne krojenie, siekanie i filetowanie dowolnych produktów.
Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść zapewnia pewny chwyt w każdych warunkach. Została wykonana z wysokiej jakości kompozytu Pakkawood, który stanowi połączenie drewna oraz żywicy syntetycznej. Materiał ten jest trwały i wykazuje wysoki poziom wytrzymałości na uszkodzenia mechaniczne.
Płaski wspornik w połączeniu z wyważoną konstrukcją i niską wagą noża umożliwiają optymalną kontrolę nad cięciem, dzięki czemu bardzo dobrze sprawdzi się on zarówno w użytku profesjonalnym, jak i w domowej kuchni.
Dane techniczne
Kolor: Black
Długość głowni: 210 mm
Stal: AUS-6
Rękojeść: Pakkawood
Długość całkowita: 340 mm
Waga: 217 g
Producent: Fissman, Dania
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 210 mm |
Profil głowni | Drop-point |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | AUS-6 |
Odporność na stępienie | Bardzo dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Brak |
Materiał rękojeści | Laminat drewniany |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | Wyważona konstrukcja i niska waga noża umożliwiają optymalną kontrolę nad cięciem |
Waga | 217 g |
EAN | 4895204128140 |
Kod producenta | 03FM2814 |
Producent | Fissman |
EAN |