Żywność konserwowana Ed Red - indyk w sosie serowo-ziołowym 270 g
Konserwa rzemieślnicza z daniem indyk w sosie serowo-ziołowym. Wyprodukowana przez polską markę Ed Red w kooperacji z Krytyką Kulinarną.
Puszka zawiera delikatne i soczyste medaliony z indyka w sosie serowym z ziołami. Potrawę warto podać z ryżem i zielonym groszkiem lub fasolką szparagową.
Konserwy firmy Ed Red zawierają dania restauracyjne, przygotowane przez kucharzy wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. Doskonale nadają się jako źródło pożywienia w czasie dłuższych wypraw górskich lub biwakowania.
Dane techniczne
Skład: udziec z indyka, bulion drobiowy*, śmietana*, ser chedar*, ser gouda*, ser pleśniowy*, cebula, czosnek, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, skrobia kukurydziana, sól (symbolem * oznaczono alergeny)
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- tłuszcz 9,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g,
- węglowodany 1 g, w tym cukry 1 g,
- białko 21,5 g,
- sól 0,58 g.
Wartość energetyczna 100 g:
- 782 kJ,
- 187 kcal.
Waga: 270 g
Producent: Ed Red, Polska
Typ żywności | Konserwa |
---|---|
Waga netto | 270 g |
Wartość energetyczna (kJ) | 782 kJ/100 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 187 kcal/100 g |
Wartość energetyczna produktu (kJ) | 2111 kJ |
Wartość energetyczna produktu (kcal) | 505 kcal |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
Białko | 21,5 g/100 g |
Tłuszcze | 9,9 g/100 g |
Węglowodany | 1 g/100 g |
Cukry | 1 g/100 g |
Sól | 0,58 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 5,4 g/100 g |
Rodzaj dania | Mięsne |
EAN | 5904083584066 |
Producent | Ed Red |
Data ważności | 2026-12-01 |
EAN |