Żywność liofilizowana Adventure Food Makaron po bolońsku 151 g
Pełnowartościowy i łatwy w przygotowaniu posiłek liofilizowany. Dzięki odpowiedniemu zbilansowaniu proporcji białka i węglowodanów posiłek pomaga w pełni zregenerować siły po nawet najbardziej wymagającej wyprawie.
Wywodzący się z kuchni włoskiej makaron po bolońsku z wołowiną oraz warzywami w sosie pomidorowym. Produkty Adventure Food zachowują pełnię walorów smakowych oraz wizualnych, dorównując tradycyjnie przyrządzonemu posiłkowi.
Danie poddano procesowi liofilizacji, dzięki czemu ma długi termin przydatności i jest lekkie, więc nie obciąża dodatkowo bagażu.
Składniki: 58% makaron (pszenica, jaja, sól), pomidory (13%), olej słonecznikowy, wołowina (7%), skrobia ziemniaczana, groszek, cebula, cukier, sól, syrop glukozowy, mleko w proszku, oregano, pieprz (0.11%), tymianek (0.06%), majeranek, szczypiorek, pietruszka, bazylia (0.02%), cebula w proszku
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- energia 397 kcal (1662 kJ),
- tłuszcze 9,6 g (nasycone 1,5 g),
- węglowodany 61,3 g (cukier 11,7 g),
- białko 15 g,
- sól 2,5 g,
- błonnik 4,9 g.
Sposób przygotowania: Otwórz torebkę u góry i rozłóż jej dolną część, usuwając pochłaniacz tlenu. Wlej gorącą wodę do wyznaczonego poziomu. Dokładnie wymieszaj zawartość. Zamknij torebkę suwakiem i odstaw na 8 minut. Zamieszaj ponownie. Spożywaj bezpośrednio z torebki.
Dane techniczne
Waga: 151 g
Wartość energetyczna w 151 g: 600 kcal (2512 kJ)
Producent: Adventure Food, Holandia
Typ żywności | Liofilizat |
---|---|
Waga netto | 151 g |
Wartość energetyczna (kJ) | 1662 kJ/100 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 397 kcal/100 g |
Wartość energetyczna produktu (kJ) | 2512 kJ |
Wartość energetyczna produktu (kcal) | 600 kcal |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
Białko | 15 g/100 g |
Tłuszcze | 9,6 g/100 g |
Węglowodany | 61,3 g/100 g |
Cukry | 11,7 g/100 g |
Sól | 2,5 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g/100 g |
Rodzaj dania | Mięsne |
EAN | 8717624620324 |
Kod producenta | 260030 - PB |
Producent | Adventure Food |
Data ważności | 2028-09-01 |
EAN |