Nóż kuchenny Fissman Tsukahara Bokuden 14 cm - uniwersalny
Nóż kuchenny Fissman Tsukahara Bokuden 14 cm - uniwersalny
Nóż kuchenny ogólnego zastosowania łączący tradycyjny japoński wygląd z nowoczesną technologią. Głownię wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej AUS-8 zahartowanej do twardości 58 HRC. Zastosowany surowiec charakteryzuje się wysoką odpornością na korozję oraz twardością, co umożliwia skuteczne krojenie, siekanie i filetowanie dowolnych produktów.
Hartowana stal nierdzewna AUS-8
Głownię noża wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8 zahartowanej do twardości 58 HRC. Stal ta charakteryzuje się wysoką odpornością na korozję, a dzięki hartowaniu ostrze jest bardziej odporne na stępienie i zużycie.
Ergonomiczna drewniana rękojeść
Rękojeść noża w tradycyjnym stylu japońskim została wykonana z wytrzymałego drewna. Materiał zapewnia pewny chwyt i wygodę podczas użytkowania.
Najważniejsze cechy
- hartowana stal nierdzewna AUS-8 o twardości 58 HRC
- rękojeść wykonana z wytrzymałego drewna
- niska waga 97 g
- kompaktowe rozmiary
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 140 mm |
Profil głowni | Drop-point |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Odporność na stępienie | Dobra |
Odporność na korozję | Bardzo dobra |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Długość całkowita | 260 mm |
Stal ostrza | AUS-8 |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Drewno |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Waga | 97 g |
EAN | 4895204125576 |
Kod producenta | 03FM2557 |
Producent | Fissman |
EAN |