lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Zestaw trzech profesjonalnych noży kuchennych do filetowania o różnych długościach ostrzy (15, 19 i 24 cm). Wąskie, długie ostrze o odpowiednio dopasowanej giętkości pozwala na efektywną pracę przy minimalnym wysiłku. Projektantem noży jest Jerry Hossoman.
Cienkie ostrze każdego z noży zostało wykonane ze stali nierdzewnej 4116, która dzięki odpowiedniej obróbce ma zadowalające właściwości tnące oraz zachowuje ostrość. Znakomicie sprawdzi się zarówno w użyciu profesjonalnym, jak i w domowej kuchni.
Rękojeść noży wykonano z wytrzymałego gumowego tworzywa TPE, dzięki czemu nóż nie ślizga się w dłoni i leży pewnie nawet wtedy, kiedy dłonie są mokre lub tłuste. Rękojeść jest dobrze wyprofilowana, odporna na ścieranie.
W zestawie znajduje się walizka.
Dane techniczne
Głownia: stal nierdzewna 4116
Długość głowni: 150, 190, 240 mm
Długość całkowita: 293, 330, 383 mm
Ostrze: gładkie
Rękojeść: tworzywo TPE
Producent: Outdoor Edge, USA
| Typ noża | Z głownią stałą |
|---|---|
| Styl | Kuchenny |
| Długość głowni | 150, 190, 240 mm |
| Grubość głowni | mm |
| Profil głowni | Inne |
| Rodzaj ostrza | Gładkie |
| Odporność na stępienie | Średnia |
| Odporność na korozję | Bardzo dobra |
| Typ blokady | Ostrze stałe |
| Długość całkowita | 293, 330, 383 mm |
| Stal ostrza | 4116 |
| Sposób otwierania | Ostrze stałe |
| Materiał rękojeści | TPE |
| Klips do noszenia | Nie |
| Kabura w komplecie | Tak |
| Waga | g |
| EAN | 4045011199936 |
| Kod producenta | 02OE060 |
| Producent | Outdoor Edge |
| EAN |