Żywność liofilizowana LYOFOOD Farfalle w sosie szpinakowo-serowym 370 g
Żywność liofilizowana LYOFOOD Farfalle w sosie szpinakowo-serowym 370 g
Pełnowartościowy, łatwy w przygotowaniu posiłek liofilizowany. Farfalle w sosie szpinakowo-serowym zapakowane próżniowo w wodoodporną torbę wykonaną ze zgrzewanej folii.
Liofilizacja
Liofilizacja to metoda odwodnienia żywności w warunkach próżni i przy bardzo niskiej temperaturze (-50 st. C). Dzięki tej technologii produkt zachowuje pełną wartość odżywczą i kaloryczną, stanowiąc zbilansowany posiłek odpowiedni do uprawiania wymagających form aktywności. Doskonale sprawdza się podczas wypraw wysokogórskich, żeglarskich, w turystyce zimowej i letniej, a także w warunkach ekstremalnych. Wybierany jest przez podróżników, polarników oraz sportowców na rozmaitych ekspedycjach i obozach.
Składniki
Makaron (semolina z pszenicy), szpinak, cebula, śmietana, ser Gorgonzola, migdały, sól, czosnek, masło.
Posiłki firmy LYOFOOD są gotowane przed liofilizacją. Wykonane w 100% z naturalnych składników: bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- tłuszcz - 15 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,7 g
- węglowodany - 54 g, w tym cukry - 6,4 g
- błonnik 8,8 g
- białko - 17 g
- sól - 1,4 g
Dane techniczne
Wartość energetyczna: kcal/100g - 434 kcal, kJ/100g - 1822 kJ
Waga netto: 94 g (370 g po dodaniu wody)
Producent: LYOFOOD, Polska
Typ żywności | Liofilizat |
---|---|
Waga netto | 94 g |
Wartość energetyczna (kJ) | 1822 kJ/100 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 434 kcal/100 g |
Wartość energetyczna produktu (kJ) | 1712,68 kJ |
Wartość energetyczna produktu (kcal) | 407,96 kcal |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
Białko | 17 g/100 g |
Tłuszcze | 15 g/100 g |
Węglowodany | 54 g/100 g |
Cukry | 6,4 g/100 g |
Sól | 1,4 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 7,7 g/100 g |
Rodzaj dania | Wegetariańskie |
EAN | 5906122901087 |
Kod producenta | KE-D11T-AA01 |
Producent | LYOFOOD |
Data ważności | 2030-01-01 |
EAN |