Żywność liofilizowana LYOFOOD Penne Bolognese 500 g
Żywność liofilizowana LYOFOOD Penne Bolognese 500 g
Makaron penne w sosie bolońskim to posiłek dla fanów smacznego, sycącego jedzenia. Podobnie jak w przypadku wszystkich posiłków firmy LYOFOOD, przygotowanie jest niezwykle szybkie i bardzo proste.
Liofilizacja
Liofilizacja jest procesem próżniowej dehydracji produktów spożywczych przy bardzo niskich temperaturach (-50 st. C). Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii produkcji żywność liofilizowana jest pełnowartościowym, pełnokalorycznym posiłkiem, kompletnym pod każdym względem, spełnia przy tym wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu różnego rodzaju sportów ekstremalnych jak wspinanie, turystyka wysokogórska, żeglarstwo, turystyka kwalifikowana zarówno letnia, jak i zimowa. Jest używana przez polarników, podróżników, sportowców wyczynowych, na różnych wyprawach czy obozach.
Składniki
Makaron (semolina z pszenicy) 37%, pulpa pomidorowa (pomidory, sól) 18%, mięso mielone wieprzowe 8%, mięso mielone wołowe 8%, marchew 4%, cebula 4%, koncentrat pomidorowy 4%, mąka pszenna, sól, olej rzepakowy, przyprawy (zawiera seler).
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- tłuszcz - 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,2 g
- węglowodany - 46 g, w tym cukry - 5,9 g
- błonnik - 10 g
- białko - 24 g
- sól - 3,6 g
Dane techniczne
Wartość energetyczna: kcal/100g - 404 kcal, kJ/100g - 1699 kJ
Waga: 128 g (500 g po wlaniu wody)
Producent: LYOFOOD, Polska
Typ żywności | Liofilizat |
---|---|
Waga netto | 128 g |
Wartość energetyczna (kJ) | 1771 kJ/100 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 421 kcal/100 g |
Wartość energetyczna produktu (kJ) | 2267 kJ |
Wartość energetyczna produktu (kcal) | 538 kcal |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
Białko | 24 g/100 g |
Tłuszcze | 11 g/100 g |
Węglowodany | 53 g/100 g |
Cukry | 6,5 g/100 g |
Sól | 2 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 3,1 g/100 g |
Rodzaj dania | Mięsne |
EAN | 5906122901247 |
Kod producenta | KE-D07M-AA02 |
Producent | LYOFOOD |
Data ważności | 2030-04-01 |
EAN |