Noże kuchenne Cold Steel
- Popularność
- Największa obniżka
- Cena (Od najniższej)
- Cena (Od najwyższej)
- Data wprowadzenia (Od najnowszego)
- Data wprowadzenia (Od najstarszego)
- Ocena (Od najwyższej)
- Ocena (Od najniższej)
- Ocena (Od najczęściej ocenianych)
- Ocena (Od najrzadziej ocenianych)
- Profil głowni Trailing Point Usuń ten element
- Klips do noszenia Nie Usuń ten element
1 produkt
-
Brak towaru
Wysyłka: Brak towaru169,99 zł
1 produkt
Cold Steel to amerykańska marka specjalizująca się w produkcji najwyższej jakości noży. W ich ofercie można znaleźć noże składane i noże ze stałą głownią. Są to zarówno kompaktowe modele EDC, jak i większe noże dedykowane do survivalu. Bardzo dobrą opinią użytkowników cieszą się noże kuchenne Cold Steel, które są ostre i niezawodne. Ostrza noży kuchennych Cold Steel wykonano ze stali nierdzewnej poddanej hartowaniu kriogenicznemu.
Stal użyta do produkcji noży kuchennych Cold Steel jest wytrzymała, giętka i łatwa w ostrzeniu. Świetnie nadaje się więc do używania w kuchni. Dużą zaletą noży kuchennych Cold Steel jest także ergonomiczna rękojeść wyprodukowana z twardego tworzywa Zy-Ex, które dodatkowo zostało pokryte materiałem Kray-Ex, o antypoślizgowej fakturze.
W ofercie marki Cold Steel znajdują się różne rodzaje noży kuchennych, które różnią się od siebie przeznaczeniem. Są to zarówno noże do mięsa np. rzeźnickie czy przeznaczone do filetowania i oddzielania mięsa od kości, jak i bardziej wszechstronne modele np. nóż szefa kuchni do uniwersalnych zastosowań.