Nóż kuchenny Fissman Nakiri Kensei Hanzo 18 cm
Nóż kuchenny Fissman Nakiri Kensei Hanzo 18 cm
Nóż kuchenny typu Nakiri przeznaczony do siekania i krojenia warzyw, ziół oraz owoców. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8 zahartowanej do twardości 58 HRC. Ergonomiczna rękojeść jest trwała i nie wchłania nieprzyjemnych zapachów. Prostokątny kształt ostrza ułatwia szybkie i precyzyjne krojenie ziół, dzięki czemu nóż znajdzie zastosowanie w profesjonalnym, jak i domowym użytku.
Stal nierdzewna AUS-8
Głownię noża wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej AUS-8 będącej odpowiednikiem stali typu 440, która charakteryzuje się wysoką odpornością na korozję. Stal zahartowano do twardości 58 HRC, co podnosi jej odporność na stępienie i zużycie. Stal nie reaguje i nie wchodzi w kontakt z krojoną żywnością.
Ergonomiczna rękojeść
Rękojeść noża wykonano z połączenia laminatu G10 oraz bakelitu. Zastosowane materiały są odporne na działanie wilgoci, nie chłoną zapachów oraz nie wymagają dodatkowej konserwacji. Antypoślizgowa faktura zapewnia pewny chwyt, a obły kształt rękojeści umożliwia komfortowe krojenie nawet przez długi czas.
Najważniejsze cechy
- głownia wykonana z wytrzymałej stali nierdzewnej AUS-8
- antypoślizgowa i ergonomiczna rękojeść
- twardość 58 HRC podnosząca odporność na stępienie
- prostokątny kształt ostrza ułatwia krojenie warzyw i ziół
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 180 mm |
Profil głowni | Cleaver |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | AUS-8 |
Odporność na stępienie | Zadowalająca |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Długość całkowita | 325 mm |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Laminat G10 |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Waga | 388 g |
EAN | 4895204125835 |
Kod producenta | 03FM2583 |
Producent | Fissman |
EAN |