Nóż kuchenny Buck 149 Hookset Salt Water do filetowania
Noż do filetowania typu fixed, dedykowany do używania nad morzem. Klingę typu fillet wykonano ze stali nierdzewnej 5Cr15MoV. W celu zwiększenia wytrzymałości ostrze pokryto warstwą tytanu.
Ergonomiczna rękojeść wykonana z tworzywa sztucznego oraz gumy, sprawdzi się w każdych warunkach pogodowych, zapewniając pewny uchwyt nawet w największy deszcz. Na końcu rękojeści zamontowano otwór na smycz.
W zestawie znajduje się etui wykonane z tworzywa sztucznego pozwalające łatwo i bezpiecznie przechowywać i przenosić nóż.
Dane techniczne
Stal: 5Cr15MoV
Długość ostrza: 254 mm
Grubość ostrza: 2 mm
Rękojeść: tworzywo sztuczne, guma
Długość całkowita: 293 mm
Waga: 236 g
Producent: Buck Knives, USA
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 254 mm |
Grubość głowni | 2 mm |
Profil głowni | Clip-Point |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | 5Cr15MoV |
Odporność na stępienie | Zadowalająca |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Tworzywo sztuczne + guma |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Tak |
Informacje dodatkowe | Dedykowany do używania nad morzem. |
Waga | 236 g |
EAN | 033753162350 |
Kod producenta | 02BK13279 |
EAN |