Nóż kuchenny Fissman Sasaki Kojiro Santoku 18 cm
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Nóż kuchenny Fissman Sasaki Kojiro Santoku 18 cm
Nóż kuchenny typu Santoku wzorowany na azjatyckim nożu szefa kuchni to wszechstronne narzędzie przeznaczone do siekania i krojenia warzyw, owoców, ziół, a także do porcjowania mięsa i ryb. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8 z młotkowaną głownią, która ogranicza przyklejanie się produktów do noża.
Hartowana stal nierdzewna AUS-8
Głownię noża wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej AUS-8 zahartowanej do twardości 58 HRC. Stal ta charakteryzuje się wysoką odpornością na korozję, a dzięki hartowaniu ostrze jest bardziej odporne na stępienie i zużycie. Głownię wykończono procesem młotkowania, które nadaje nożu unikalny wygląd, a także zapobiega nadmiernemu przyklejaniu się produktów do stali w czasie krojenia.
Rękojeść z laminatu G10
Rękojeść noża została wykonana z wytrzymałego laminatu G10. Materiał zapewnia pewny chwyt, a także jest odporny na działanie wilgoci i nie wymaga dodatkowej pielęgnacji. Rączka o prostym, podłużnym kształcie zwiększa wygodę i precyzję krojenia.
Najważniejsze cechy
- hartowana stal nierdzewna AUS-8 o twardości 58 HRC
- rękojeść z odpornego laminatu G10
- młotkowana głownia zapobiega nadmiernemu przyklejaniu się żywności
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 180 mm |
Profil głowni | Sheepsfoot |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | AUS-8 |
Odporność na stępienie | Dobra |
Odporność na korozję | Bardzo dobra |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Długość całkowita | 325 mm |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Laminat G10 |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Waga | 275 g |
EAN | 4895204125583 |
Kod producenta | 03FM2558 |
Producent | Fissman |
EAN |