Nóż kuchenny Santoku Fissman Kendo 16 cm
Nóż do siekania Santoku wzorowany na azjatyckim nożu szefa kuchni to profesjonalne narzędzie kuchenne przeznaczone do siekania warzyw, cienkiego krojenia oraz porcjowania mięsa i ryb. Znakomicie sprawdzi się zarówno w użyciu profesjonalnym, jak i w domowej kuchni.
Ostrze wykonane jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 3Cr13 zahartowanej do twardości 57 HRC, co zapewnia długotrwałą ostrość oraz odporność na korozję. Kolekcja Kendo charakteryzuje się unikalnym częściowo czarnym wykończeniem ostrza.
Ergonomiczna rękojeść zapewnia pewny chwyt i komfort podczas użytkowania, minimalizując zmęczenie dłoni nawet podczas długotrwałego krojenia. Wykonana jest z tworzywa sztucznego imitującego drewno w brązowym kolorze z czarną wstawką. Materiał jest przyjemny w dotyku i zapobiega wyślizgnięciu się noża z ręki.
Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów nóż jest łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości.
Dane techniczne
Długość głowni: 160 mm
Stal: 3Cr13
Rękojeść: tworzywo sztuczne
Długość całkowita: 305 mm
Waga: 243 g
Producent: Fissman, Dania
Typ noża | Z głownią stałą |
---|---|
Styl | Kuchenny |
Długość głowni | 160 mm |
Profil głowni | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Gatunek stali | 3Cr13 |
Odporność na stępienie | Bardzo dobra |
Odporność na korozję | Wysoka |
Sposób otwierania | Ostrze stałe |
Typ blokady | Ostrze stałe |
Materiał rękojeści | Tworzywo sztuczne |
Klips do noszenia | Nie |
Kabura w komplecie | Nie |
Informacje dodatkowe | Ostrze pokryto oryginalnym czernieniem |
Waga | 243 g |
EAN | 4895204127952 |
Kod producenta | 03FM2795 |
Producent | Fissman |
EAN |