Żywność liofilizowana Summit To Eat - Cassoulet z fasoli 170 g
lub zapisz się na powiadomienie o dostępności
Liofilizacja jest procesem próżniowej dehydracji produktów spożywczych przy bardzo niskich temperaturach (-50 st. C). Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii produkcji żywność liofilizowana jest pełnowartościowym, pełnokalorycznym posiłkiem, kompletnym pod każdym względem, spełnia przy tym wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu różnego rodzaju sportów ekstremalnych jak wspinanie, turystyka wysokogórska, żeglarstwo, turystyka kwalifikowana zarówno letnia, jak i zimowa. Jest używana przez polarników, podróżników, sportowców wyczynowych, na różnych wyprawach czy obozach.
Cassoulet z fasoli to pełnowartościowy obiad, którego przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Do przygotowania potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat. Posiłek zapakowany jest próżniowo w wodoodporną torbę wykonaną ze zgrzewanej folii.
Skład: pięć rodzajów fasoli (czerwona, biała, półksiężycowata, żurawinowata - borlotti, ciecierzyca), krojona marchewka, zielony groszek, krojona cebula, olej rzepakowy, pomidory puree, czosnek, oregano, mąka kukurydziana, sól, biały pieprz.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- energia 589 kcal (2433 kJ),
- tłuszcze 49 g (nasycone 3 g),
- węglowodany 12 g (cukier 5 g),
- białko 14 g,
- sól 2 g,
- błonnik 19 g.
Dane techniczne
Waga: 170 g
Wartość energetyczna w 170 g: 1001 kcal (4136 kJ)
Producent: Summit To Eat, Wielka Brytania
EAN | 5060138530072 |
---|---|
Producent | Summit To Eat |
EAN |