Żywność liofilizowana LYOFOOD Eko Mung Dal 48 g
Żywność liofilizowana LYOFOOD Eko Mung Dal 48 g
Mung Dal czyli danie bazujace na fasoli mung, która jest gotowana z aromatycznymi przyprawami, takimi jak kurkuma czy kolendra, co nadaje potrawie bogaty, pikantny smak.
Proces liofilizacji
Liofilizacja jest procesem próżniowej dehydracji produktów spożywczych przy bardzo niskich temperaturach (-50 st. C). Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii produkcji żywność liofilizowana jest pełnowartościowym, pełnokalorycznym posiłkiem, kompletnym pod każdym względem, spełnia przy tym wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu różnego rodzaju sportów ekstremalnych jak wspinanie, turystyka wysokogórska, żeglarstwo, turystyka kwalifikowana zarówno letnia jak i zimowa. Jest używana przez polarników, podróżników, sportowców wyczynowych, na różnych wyprawach czy obozach.
Skład produktu
- pulpa pomidorowa (pomidory, sok pomidorowy) 65 %
- fasola mung 27 %
- olej kokosowy
- liście kolendry 2,1 %
- czosnek
- sól
- cukier jaggery
- kumin
- kurkuma
- liście curry
- papryczka chili zielona
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- tłuszcz - 6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,8 g
- węglowodany - 52 g, w tym cukry - 3,7 g
- błonnik - 11 g
- białko - 23 g
- sól - 3,3 g
Dane techniczne
Wartość energetyczna: kcal/100g - 376 kcal, kJ/100g - 1586 kJ
Waga netto: 48 g
Producent: LYOFOOD, Polska
Typ żywności | Liofilizat |
---|---|
Waga netto | 48 g |
Wartość energetyczna (kJ) | 1586 kJ/100 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 376 kcal/100 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
Białko | 23 g/100 g |
Tłuszcze | 6 g/100 g |
Węglowodany | 52 g/100 g |
Cukry | 3,7 g/100 g |
Sól | 3,3 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g/100 g |
Rodzaj dania | Wegetariańskie |
EAN | 5902768107869 |
Kod producenta | KB-D32W-1H7 |
Producent | LYOFOOD |
Data ważności | 2026-07-01 |
EAN |