Żywność liofilizowana Adventure Menu Kremowe risotto ze szparagami i brokułami 600 g
Pełnowartościowy i łatwy w przygotowaniu posiłek liofilizowany. Dzięki odpowiedniemu zbilansowaniu proporcji białka i węglowodanów pomaga w pełni zregenerować siły po nawet najbardziej wymagającej wyprawie.
Kremowe risotto ze szparagami i brokułami to wegańskie danie, które zawiera starannie dobrane składniki, takie jak ryż Arborio gotowany w bulionie warzywnym ze świeżymi szparagami i brokułami, polewany białym winem i wegański parmezan (mielone orzechy nerkowca z drożdżami odżywczymi BIO). Produkty Adventure Menu zachowują pełnię walorów smakowych oraz wizualnych, dorównując tradycyjnie przyrządzonemu posiłkowi.
Danie poddano procesowi liofilizacji, dzięki czemu ma długi termin przydatności i jest lekkie, więc nie obciąża dodatkowo bagażu.
Dzięki sposobowi liofilizacji VACUUM-DRYING opracowanemu przez Adventure Menu odwodnienie jedzenia pochłania aż 30% energii mniej w porównaniu do standardowego procesu, co sprawia, że produkt jest dużo bardziej ekologiczny.
Skład: ryż Arborio (40%), bulion warzywny, szparagi (12%), brokuły (12%), czerwona papryka, szalotka, białe wino, orzechy nerkowca, oliwa z oliwek, drożdże (suszone drożdże, ekstrakt słodowy), suszony czosnek, sól, pieprz.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- energia 108 kcal (450 kJ),
- tłuszcze 3,1 g (nasycone 0,6 g),
- węglowodany 17 g (cukier 0,8 g),
- białko 2,9 g,
- sól 1,45 g.
Dane techniczne
Waga: 186 g
Waga porcji po uwodnieniu: 600 g
Wartość energetyczna w 100 g: 108 kcal (450 kJ)
Producent: Adventure Menu, Czechy
Typ żywności | Liofilizat |
---|---|
Waga netto | 186 g |
Wartość energetyczna (kJ) | 450 kJ/100 g |
Wartość energetyczna (kcal) | 108 kcal/100 g |
Ilość porcji w opakowaniu | 1 |
Białko | 2,9 g/100 g |
Tłuszcze | 3,1 g/100 g |
Węglowodany | 17 g/100 g |
Cukry | 0,8 g/100 g |
Sól | 1,45 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g/100 g |
Rodzaj dania | Wegetariańskie |
EAN | 8595648660560 |
Kod producenta | 307 |
Producent | Adventure Menu |
Data ważności | 2029-06-01 |
EAN |