- Strona główna
-
Outdoor
-
Żywność długoterminowa
- Żywność liofilizowana
- Żywność liofilizowana LYO Food Jabłko 20 g
Żywność liofilizowana LYO Food Jabłko 20 g
- Do góry
- opis
- dane techniczne
- Opinie
- Warto dokupić
Liofilizacja jest procesem próżniowej dehydracji produktów spożywczych przy bardzo niskich temperaturach (-50 st. C). Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii produkcji, żywność liofilizowana jest pełnowartościowym, pełnokalorycznym posiłkiem, kompletnym pod każdym względem, spełnia przy tym wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu różnego rodzaju sportów ekstremalnych jak wspinanie, turystyka wysokogórska, żeglarstwo, turystyka kwalifikowana zarówno letnia jak i zimowa. Jest używana przez polarników, podróżników, sportowców wyczynowych, na różnych wyprawach czy obozach.
Liofilizowane jabłka to doskonały dodatek do śniadania na obozowisku czy smaczna przekąską podczas podróżowania po górach. Owoce można jeść bezpośrednio z paczki.
Składniki: liofilizowane jabłka 100%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- tłuszcz - 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g,
- węglowodany - 84 g, w tym cukry -77 g,
- błonnik - 10 g,
- białko - 2,1 g,
- sól - 0,0 g.
Termin przydatności do spożycia: 06.2025
Dane techniczne
Wartość energetyczna: kcal/100g - 373 kcal, kJ/100g - 1580 kJ
Waga: 20 g
Producent: LYO Food, Polska
EAN | 5902768107593 |
---|---|
Kod producenta | KE-O03C-1C020 |
EAN |
-
Zestaw stalowych naczyń turystycznych MFH Fox OutdoorWysyłka: Natychmiast102,75 zł 109,00 złOszczędzasz 6,25 zł
-
Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie" cz. 1 - Artur Bokła, Katarzyna MikulskaWysyłka: Natychmiast29,99 zł 36,90 złOszczędzasz 6,91 zł
-
Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie" cz. 2 - Artur Bokła, Katarzyna MikulskaWysyłka: Natychmiast29,99 zł
-
-
-
-
- Żywność liofilizowana Trek'n Eat - Makaron z warzywami 240 gWysyłka: Natychmiast37,99 zł 56,99 złOszczędzasz 19,00 zł